top of page

Isorast Technology

ISORAST NEOPOR® CONSTRUCTIESYSTEEM

 

Op het eiland Kreta zijn wij het enige 100% gespecialiseerde bouwbedrijf wat de diverse facetten van geisoleerd bouwen onder de knie heeft. 


Door het feit dat wij reeds jaren van ervaring met het gebruik van isolatie en het vermijden van thermische koudebruggen in Nederland hebben opgedaan, kunnen wij rustig spreken van jarenlange voorsprong op lokale bouwers. 

Wij zijn gespecialiseerd in het bouwen met het Isorast Neopor® Constructiesysteem. Door onze zeer hechte samenwerking met de importeur voor de Benelux (sinds 2004) en samenvoeging van kennis en ervaring bent u verzekerd van een hoogstaande kwaliteit van het eindprodukt. 

 

Naar gelang de eisen van overheid en constructeur wordt de benodigde wapening en staalconstructie berekent en toegepast. 

 

Voor de afwerking van het Isorast Neopor® Constructiesysteem aan binnen en buitenzijde werken wij alleen met gerenomeerde merken als Knauf, Rigips, Kraft en Isomat. Specifieke produkten waar wij bij voorkeur mee werken en hier niet verkrijgbaar zijn, importeren wij rechtstreeks uit Nederland en/of Duitsland. Wij werken overwegend met de 25 cm brede Isorast Neopor® elementen. Deze hebben bewezen, uiteraard in combinatie met vloer- en dakisolatie, voor het eiland Kreta een afdoende isolatienorm te hebben.

 

Door de grote verscheidenheid aan passtukken, hoekstukken, eindstukken enz. zijn wij in staat bijna elk ontwerp uit te voeren in het Isorast Neopor® Constructiesysteem. Indien u een hogere isolatienorm wenst en of een passiefhuis wilt bouwen, dan behoort dit uiteraard ook tot de mogelijkheden.

 

 

Isorast Neopor® Constructiesysteem 

 

KENMERKEN:

 

Het Isorast Neopor® Constructiesysteem is een hoogwaardige ’ bouwsteen’ voor de woning en utiliteitsbouw. 

Door de hoge isolatiewaarde kunnen de energiekosten aanzienlijk worden gereduceerd. De diverse maten elementen hebben een RC-waarde van 4 tot en met 10.

 

De Isorast Neopor® bouwelementen zijn uniek, vernieuwend en in de loop der tijd doorontwikkeld tot een compleet bouwsysteem waarin thermische koudebruggen vermeden worden.

 

In combinatie met een geisoleerde buitenkant van de fundering, vloerisolatie en dakisolatie is het mogelijk om een energie passiefhuis te bouwen. Door de eenvoud van het Isorast Neopor® systeem kennen we een zeer korte bouwtijd.

 

Constructieve massieve betonwanden zijn mogelijk van 8 tot en met 45 cm dikte. Hierdoor is het bouwen van hogere gebouwen en kelders geen enkel probleem. In de elementen is een speciaal gepatenteerd membraam ontwikkeld welke zorgt voor een aanzienlijke geluidsoverdrachtreductie. Er zijn de laatste 35 jaar ongeveer 50.000 woningen gerealiseerd met het Isorast systeem. 

 

OMSCHRIJVING: 

 

Het Isorast® element is vervaardigd uit Neopor®. Dit materiaal is duurzaam, milieuvriendelijk, vlamdovend, schimmel en bacteriewerend en lichtgrijs van kleur. 

 

De bekistingselementen worden milieuvriendelijk geproduceerd en zijn leverbaar in diverse wanddikten. Restmateriaal kan gerecycled worden.

 

TOEPASSING:

 

Op grond van de hoge besparing op de stijgende energiekosten, de snelle bouwtijd, het vermijden van thermische bruggen, milieuvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid, kan gesteld worden dat het Isorast Neopor® systeem de beste keus is voor het bouwen van laag energie woningen en passiefhuizen.

bottom of page